Gece
Gündüz

2018 Yaz Döneminin En Pahalı 5 Transferi

16 September 2018
yazdı
1 dakikalık okuma

Artık Avrupa futbolunda transfer konusunda büyük paralar dönüyor. Ancak bu sene geçen senenin biraz daha gerisinde kaldı. Geçen sene PSG takımı Neymar ve Mbappe’yi kadrosuna katarken bu sene yaz döneminde 200 milyon Euro’yu geçen transferler yapılmadı. Bu yazımızda bu sene yaz döneminde yapılan en pahalı 5 transferden bahsedeceğiz.

1-Cristiano Ronaldo

Kariyerine uzun zamandır Real Madrid takımında devam eden yıldız artık burada yakaladığı ivmenin daha yukarısına çıkamayacağını düşünüp yeni bir takımda yeni başarılara imza atmak için  170 milyon Euro’ya İtalyan takımı Juventus’a transfer oldu.

2-Kepa Arrizabalaga

Bu sene en pahalı 2. transfer bir kaleci olan Kepa, Athletic Bilbao’dan 80 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edildi.Kendi kalecisini Real Madrid takımına satan Chelsea’nin bu transfere büyük miktarda para harcaması en çok konuşulan konulardan biri oldu.

3-Alisson Becker

Şampiyonlar Ligi finalinde yaptığı hatalarla taraftarın gözünde küçülen ve bu sene Beşiktaşa imza atan Loris Karius’un yerine, geçen sene Roma takımının file bekçiliğini yapan Alisson Becker’i kadrosuna katan Liverpool takımı, bu transfer için kasasından 75 milyon Euro çıkardı.

4-Thomas Lemar

Uyguladığı transfer politikalarıyla büyük paralar kazanan Atletico Madrid, bu yaz dünya kupasında Fransa milli takım formasını giymiş ve henüz 22 yaşında dünya kupasını kazanmış Thomas Lemar’ı 70 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

5-Riyad Mahrez

Leicester City’nin rüya gibi geçirdiği sezonu Premier Lig kupasıyla taçlandırmasının en büyük kurucularından biri olan Riyad Mahrez eski takımının artık düşüşte olduğunu, eski performansından uzaklaştığını görünce İngiliz devlerinden Manchester City’nin yolunu tuttu. 67.8 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Mahrez listenin 5. sırasında yerini aldı.

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR