Gece
Gündüz

2019 Euroleague Play-off Eşleşmeleri

8 April 2019
yazdı
1 dakikalık okuma

30 hafta süren Euroleague grup aşaması bu hafta oynanan maçlarla sona erdi. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko grup aşamalarını 1. sırada bitirerek tarih yazdı ve aynı zamanda ev sahibi avantajını da eline geçirdi. Bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes 4. sırada yerini aldı ve ev sahibi avantajını Fenerbahçe gibi elinde tutuyor. İki takımımızın yer aldığı eşleşmelere göz atalım.

FENERBAHÇE BEKO – ZALGIRIS KAUNAS

Geçen sene Euroleague yarı finalinde karşılaşan takımlardan Fenerbahçe galip gelmişti. Bir önceki sezona göre güç kaybı yaşayan Zalgiris son haftalarda aldığı üst üste galibiyetlerle kendini 8. sıraya atabildi. 8. sırada olmalarına rağmen oynadığı basketbol ve koçları Šarūnas Jasikevičius ile çok güçlü görünen Litvanya ekibi, Obradovic ve öğrencilerini ne kadar zorlayacak göreceğiz.

CSKA MOSKOVA-KIROLBET BASKONIA VITORIA-GASTEIZ

Bu eşleşmede favori kesinlikle Cska Moskova olacak. Ama bu sene Final Four Baskonia’da oynanacağı için Bask ekibi ayrı bir hava içinde. Shengelia’nın da dönüşü ile birlikte zor bir rakip olacaklarını Rus temsilcisine göstermek isteyeceklerdir. Fakat bu CSKA’nın ne kadar umrunda olur onu bilemiyoruz.

REAL MADRID-PANATHINAIKOS

Bana göre sürprize açık bir eşleşme. Son maçlarda sürekli geriden gelen ve maç başlarında kötü oynayan bir Madrid gördük. Panathinaikos ise kötü başladığı ligde Nick Calathes önderliğinde güzel bir çıkış yakalayıp 6. sırada yerini aldı. İlk iki maçını kendi evinde oynayacak olan Madrid Llull’un yaşadığı sakatlıktan dolayı avantajı elinde tutabilecek mi bu da ayrı bir merak konusu.

ANADOLU EFES-BARCELONA LASSA

Bu sene Efes ile ilgili yazdığım yazıda kadro kalitelerinin ilk 4 sırayı zorlayacak kalitede olduğunu söylemiştim. Her oyuncusundan bu sene maksimum verim alan Ergin Ataman zaman zaman küçük hatalar da yapsa takımını 4. sırada tutmayı başardı. Son maçlarda alev alan Larkin’in bunda payı büyük oldu. İlk iki maçı İstanbul’da oynayacak olmaları kendileri için büyük bir şans. Hiç hafife alınmaması gereken bir Barcelona ile karşılaşacak ekibimiz Final Four için bence şanslı. Tribün desteğini de arkasına alarak Barcelona’yı yenecek güçteler. Umarız ili temsilcimiz de Final Four’a kalır. Takımlarımızın İstanbul’da oynanacak olan maçlarında tribünleri doldurmayı unutmayalım. Ayağınız düz bassın!

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR