Gece
Gündüz

Kemanlı Sözler

11 September 2018
1 dakikalık okuma

Öncelikle sizlere bu yazımda keman geçmişimden bahsedip bazı sorularınıza cevap vereceğim. Benim için keman; sesinde huzur bulduğum, çocuk yaşlarımdan bu zamana kadar içimdeki tutku. Eminim kemana düşkün olanlar, çalarken sakinleşenler vardır aranızda. Ben keman ile 2008 yılında henüz sekiz yaşındayken tanıştım. Yaklaşık beş yıl boyunca çaldım, konser verdim. Bir parçayı çalamayınca ağladım. Her elime kemanı aldığımda inandım ve sonra konservatuara hazırlandım. Kazanamayınca küstüm. Şimdi on yıl aradan sonra tekrar keman çalmaya başladım. Sıfırdan, hiç öğrenmemişcesine… 

Eğer bir çocuğunuz varsa, bir enstrüman çalmasını istiyorsanız, kemanı sizlere şiddetle tavsiye edebilirim. En küçük yaştan öğrenmesini istiyorsanız, 5 yaş bu müzik aleti için uygundur. Çocuğum 5 yaşını dolduralı seneler oldu diyorsanız da merak etmeyin. Her yaşta çalınabilecek bir müzik aletidir keman.

Klasik keman ve elektro keman arasındaki farkları gelin birlikte inceleyelim.

  • Elektro veya klasik keman arasında herhangi bir tutuş farkı yoktur.
  • Klasik kemanda kulaklık girişi olmadığı için elektro kemanda olduğu gibi evde çalışırken kulaklık ile sessiz çalışamazsınız.
  • Elektro keman klasik kemana göre biraz daha masraflıdır. Kemana ödediğiniz parayı bir de amfiye ödemeniz gerekmektedir.
  • Ses farklılıkları vardır.
  • Klasik kemana alışmış olanlar elektro keman çalmaktan keyif almazlar.
  • Rock veya metal bir parça için elektroya başlanmamalı. Çünkü her ikisiyle de aynı parçaları çalabilirsiniz.
  • Elektro keman, klasik kemana göre biraz daha ağırdır.
  • Elektro keman çeşitleri ve renkleri daha fazladır.

 

Sevdiğiniz şarkıları ikisinde de çalabilirsiniz. Elektro keman gözünüze daha çok hitap etmiş olabilir fakat ilk başlayacaklar için önerim kesinlikle klasik keman. Daha sonra elektro kemana geçiş yaptığınızda daha iyi bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

 

 

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR