1974 yılında Roy Lichtenstein tarafından yapılmış olan bu eserin asıl adı “Still Life With Goldfish”tir. Lichtenstein var olan genel kompozisyonu, Japon balıklı fanusu ve iç mekan içindeki öğeleri taklit ederek eserine yansıtmıştır. Resmin genelinde keskin hat oluşturan siyahlığın hakim oluşu, eserin dış hatlarını belirtmekte etkili olmuştur. Sanatçı resminde ne kadar geleneksel malzemeler kullansa da, geleneksel bir yöntem kullanmayarak alışıla gelmişliğin dışına çıkmıştır. Roy Lichtenstein’in Pop Art dünyası eserine popülist bir estetik kazandırmakla birlikte, 17.yüzyılın popüler konusu “var olan gelenekselliği” alaycı bir şekilde güncelleştirerek tasvir ederek yorumcuya sunmuştur.
Resmin genelinde çizgiler ve geometrik şekillerin diyagonal biçimde yerleştirildiğini görüyoruz. Ana renklerin kullanımı ve aşırıya kaçmak istenmemesi resimde ifadesiz bir hava yaratmıştır. İki kırmızı balık ve birçok yerde kullanılan sarı renk dengeyi oluştururken, resmin sol tarafında boncuklu kolyesiyle eskiz edasında çizilen kadın figürü Lichtenstein’in iki boyutlu dünyasını hissettirmede etkilidir.
Resimdeki çerçeve dışına baktığımızda genel tavır olarak bir çizgi roman havasını çağrıştırıyor gibi. Lichtenstein netliğini siyah boyayla gösterirken, gölge oluşumlarında genelde karakalem tekniğinde kullanılan verev çizgilerle tekrarlamıştır. Resim yüzeyini canlandırmak ve odak noktasını tek bir yerde toplamak için belirli noktalarda kullandığı kırmızı lekelerin kullanımı vermek istediği mesajı açıkça belirtmiştir. Simge olarak balık simgesinin kullanımı değerli bir objeyi ortaya çıkarmak gibidir. Roy Lichtenstein’in yapmış olduğu bu resim Philadelphia Museum Of Art’ta sergilenmektedir.