Kimi insan kitap okumaktan keyif almaz, kimi insan ise tam kitap kurdudur. Aslında ruhumuza iyi gelen kitapları seçmeliyiz. Okunması kolay, sürükleyici ve hayatımızdan bir parçanın da kitapta bulunması o kitaba alışma sürecini hızlandırıyor. İnsanın önce ne tür kitaplardan hoşlandığını bilmesi gerekiyor. Kişisel gelişim kitapları ise bizlere “İçinde bulunduğumuz hayatı, nasıl daha iyi yönlendirebiliriz” sorusunun cevabını veriyor. Gelin birlikte ruhunuza iyi gelecek kitapların listesini yapalım!
1. Ikigai- Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı
Hector Garcia ve Francesc Miralles’in yazdığı bu kitap bir solukta okunabilecek kitaplar arasında. Çok satanlar kategorisine girerek uluslararası bir başarıyla satış yapmış kitaptır. Peki bu kitap size nasıl bir bakış açısı sağlayacak? Şöyle ki; sizin aceleci olmamanızı, hayat gayenizi keşfedip belirlemenizi, ilişkilerinizi taze tutmanızı ve kendinizi bağlı olduğunuz tutkularınıza adamanızı sağlıyor.
2. Bilinçaltının Gücü
Joseph Murphy’nin kaleme aldığı Amerika’da en çok satanlar arasında yerini almış bu kitabs, son yıllarda ülkemizde de büyük ilgi doğdu. Ona göre insanların farklı statüde yaşamalarının tek nedeni birinin istemeyi çok iyi bilip istediği her ne ise ona çok inanmış olması, diğerinin ise isteyip olabileceğine inanmaması. Asıl sorun bilinçaltı değişiminden geçiyor. Bilinçaltının nasıl yönlendirildiğini öğreneceğiniz, belki de hayatınızın büyük oranla değişeceği bu kitap sayesinde olumlu yaşamaya başlayacaksınız. Çoğunuzun başucu kitabı vardır, bu kitap da o başucu kitaplarından bir tanesi olabilir.
3. Vazgeçebilmek
Guy Finley’in yazarlığını üstlendiği bu kitap, sizi mutsuzluktan uzaklaştırıp mutluluğa adım atmanızı sağlayacak. Vazgeçmek istediğiniz çok konu var ama siz başarısız mısınız? İşte bu kitap nasıl vazgeçmeniz gerektiğini öğretiyor. Okurların defalarca altını çizerek okuduğa şahit oldum. Vazgeçmek zor ve uygulaması biraz zor olsa da yapamayacağınız bir şey yok.
4. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı
Mark Manson’un kaleminden çıkan 2017 basımlı bu kitap hala çok okunanlar listesinde yer alıyor. Tartışmasız herkesin kafasında binbir türlü düşünce bulunuyor. Bu kitap ise adından da anlaşıldığı gibi, kafaya takmamanın usta bir sanat olduğunu işaret ediyor.
5. Hayat Cesurlara Torpil Geçer
Yazarlığını Bircan Yıldırım’ın üstlendiği bu kitap; cesaretiniz doğrultusunda neler yapabileceğini anlatıyor. İhtiyacınız olan tek şey cesaret. Cesareti kendinizde bulduğunuz her noktada hayatın size torpil geçeceğini vurguluyor. Korkmanın, başarısızlığı getirdiği gibi cesurluğun da başarı elde edebileceğini söylemek yanlış olmaz.
6. Akıl Çelme Sanatı
John Neffinger kaleminden Akıl Çelme Sanatı kitabı; karşındakini nasıl etki altına alıp onu ikna etmenizi sağlayabileceğiniz yolları anlatıyor. Keyifli anlatımıyla dikkat çeken bu kitap herkesin yaşamında uygulaması gereken bir takım konuları ele alıyor.
7. Sıra Dışı Düşünceler
Yazar Bruce Lee’nin kaleminden çıkan bu kitabın en önemli özelliği, yazarın yaşamış olduğu, tecrübe ettiği alanları işlemesi. Bunlardan birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz: aile yaşamı, bireysel özgürlük, film yapımı gibi deneyimlediği konuları kaleme almıştır. “Sorunlarla nasıl başa çıkılır?” sorusunun cevabını da bulabileceğiniz bu kitap, tek bir insan tipine değil, birçok alanda yer alan insanlara da yol gösteriyor.
8. Etkili İletişimin Gücü
Yazar Meltem Soygüzel’in anlatımı ile toplumda veya birebir görüşmelerde, etkili iletişim çok önemlidir. Bu bağlamda da çekingen tavrınız var ise karşınızdaki insanla iletişim sıkıntısı çekiyor olabilirsiniz. Bunu yenmenin birçok yöntemi var fakat yazılı bir anlatım ile bunu aşabilmek çok daha basit. Kitabı okuduktan sonra kendinizi daha rahat ifade edebilmeyi ve onları daha iyi anlayabilmek mümkün.
9. Cevap
Uluslararası ünlü yazarlar Allan &Barbara Pease’nin yazdığı ‘’Cevap’’a göre istediğiniz bir şeyin gerçekleşmesi için önce ona karar vermeniz gerekiyor. Bu kitap ise değişiminize yardımcı olmakla birlikte doğru adımı atmanıza yardımcı oluyor.
10. Şimdi Ne Yapmalıyım?
Yazar, Ferhat Mousavi’nin kitabı olan ‘’Şimdi Ne Yapmalıyım?’’ üniversite tercihlerini yazılım endüstrisi bölümünden yana kullanacaklara güzel bir kılavuz niteliğindedir.
Fotoğraf Kaynakçası : https://www.dr.com.tr
Bu kitapları ben de çok severim. Her biri çok değerli. Keşke herkes okusa da yaşam daha iyi olsa