Gece
Gündüz

İz Bırakan Kitaplar

18 June 2020
1 dakikalık okuma

  • İNCİR KUŞLARI

Sinan Akyüz’ün 2012 yılında ALFA YAYINLARI tarafından  yayınlanan “İNCİR KUŞLARI” kitabı bizi Bosna soykırımına götürüyor. Gerçek bir hikayeyi bize anlatan kitap okurken sizi savaşın, katliamın, esir kamplarının, fiziki ve psikolojik işkencelerin ortasına sürüklüyor. Aşk ve savaşın iç içe geçtiği bu eşsiz kitap sizi derinden yaralayacak.

 

  • ASILACAK KADIN

Pınar Kür’ün 1989’ da yazdığı ve mahkeme kararıyla bir dönem yasaklı kalmış kitabı “ ASILACAK KADIN” bize kadının toplumda ki yerini acımasızca gösterir. Zorla evlendirilmiş ve kocası tarafından başka erkeklere satılmış bir kadının mahkeme savunmasını düşünce akışı tekniğiyle bize sunan yazar yozlaşmış bir toplumdaki kadının sesini bize aktarmaktadır.

 

 

 

  • SERENAD

Zülfü Livaneli’nin 2011 yılında yazdığı “SERENAD” size Yahudi soykırımı zamanında Almanya’da başlayıp istanbul’da  hazin bir son bulan ama yıllarca yeri doldurulamamış bir aşkı anlatıyor. Zülfü Livaneli her zamanki gibi bizleri tarih sayfalarında dolaştırıp unuttuğumuz, bilmediğimiz, üstünü örttüğümüz acılarımızla yüzleştiriyor.

 

 

 

 

  • KARDEŞİMİN HİKAYESİ

Zülfü Livaneli’nin 2013 yılında yayınlanan kitabı “KARDEŞİMİN HİKAYESİ” sizleri Moskova’dan Podima’ya uzanan yıkıcı bir aşkı anlatır. Klasik Livaneli romanlarında olduğu gibi okuyucu tarihin acılı sahneleriyle yüzleşiyor. Sahil kasabası Podima’da ki bir cinayetle başlayan romanda tutkulu bir aşkın bir yaşamı nasıl yok ettiğini okuyabilirsiniz.

 

 

 

 

  • BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU

Stefan Zweig’ın 1922’de yayınlanan uzun öyküsü “BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU” tek bildiği gönül eğlendirmek olan bir yazara yer yer saplantılı saf ve tutkuyla aşIk bir genç kızı anlatır. Yaşadığı tüm acılara rağmen bozulmadan değişmeden taşınan bir aşk ne kadar gerçekçi olabilir? Bir kadın en acı anında bile her şeyin sorumlusu olan sevdiğini affedebilir mi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR