Gece
Gündüz

2019 Yılında Çıkacak En İyi 5 Oyun

11 February 2019
2 dk'lık okuma

Oyun dünyası için yüksek tansiyonla geçen 2018 yılının ardından sevdikleriyle buluşacak birçok yeni oyun 2019 yılının ilk ayında bekleneni karşılamaya yetmiş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz Ocak ayında tarihleri açıklanan birçok oyun şimdiden sevenlerinin gözlerini çıkış tarihlerine çevirdi. İsimleri ve tarihleri açıklanmayan birçok oyun ise hala oyun severlerin aklında merak konusu olmaya devam ediyor.

Ertelenmesi beklenen, çıkış tarihi ve isimleri açıklanmayan oyunların adından söz ettirdiği 2019 yılında sevenlerine mutlu haberler veren; gelişmiş motorlar, yüksek grafik destekleri ve en iyi hikayeleriyle çıkış tarihlerini açıklayan en iyi 5 oyunu sizler için inceledim.

1-FAR CRY NEW DAWN (15 Şubat 2019)

Ubisoft’un yükselen değeri Far Cry serisi, 2016 yılında çıkan Far Cry Primal ve 2018 yılında çıkan Far Cry 5 ile oyun severlere yaşattıkları görsel şölenin ardından hikayeleriyle adından söz ettirmeye çalışacakları yeni oyununu 15 Şubat tarihinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Far Cry serisinin devamı niteliğinde olacak Far Cry New Dawn, Far Cry 5’den 15 yıl sonrasını anlatacak. RPG özellikleri barındıran Far Cry New Dawn post apokaliptik bir dünyanın kapısını oyun severlere açıyor. Haritasının Far Cry 5 ile aynı olması ise hayranlarının ilgisini azaltmaya yetmedi.

2-STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER (2019)

Respawn Entertainment CEO’su Vince Zampella electronic arts 2018 basın konferansında sevenlerine yeni oyunlarının duyurusunu yapmıştı. 2019 yılında Star Wars  serisinin 9. Devam filmi ile birlikte yeni oyunlarının satış rekorlarını kırmasını hedefleyen electronic arts, yeni oyunlarında  Revenge of Sith sonrasında jediları avlayan Sith imparatorluğundan kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir Padawan’ın öyküsünü anlatacak. Oyunun 2020 yılına sarkma ihtimali olmasına rağmen Star Wars sitesinde yapılan ‘’The game will be releasing Holiday 2019’’ açıklaması Star Wars sevenlerin içini rahatlatıyor.

3- TOM CLANCY’S: THE DIVISION 2 (15 Mart 2019)

New York’ta black friday günü parayla yayılan bir salgın sebebiyle tüm şehrin çöküşünü gördüğümüz The Division’dan 7 ay sonrasında geçecek yeni oyunumuz, geçtiğimiz yıl E3 oyun fuarında tanıtılmıştı. Toplumun çöküşünü engellemeye çalışan The Division ekibi yeni oyunumuzda eklenen bir çok silah, ekipman, uzmanlaşma modu ve yeteneklerle bizi maceranın tam merkezine götürecek. Haritanın büyütülmüş olması ise oyun severlerin hoşunu gitmiş durumda.

4-ANTHEM (22 Şubat 2019)

Zırhlarınızı giyin, onları yükseltin ve çarpışmaya hazır olun! İlginç hikayesi, takım halinde savaş modu ve beklenmedik epik düşmanlarla heyecan yaratan Anthem; göklerde süzülmeyi, deniz altının muhteşem dünyasını keşfetmeyi olanaklı hale getiriyor. Freelancer’s üyesi olarak girdiğiniz bu efsanevi dünyada 4 kişilik takımlarla düşmanlara karşı savaştığımız muhteşem bir açık dünya oyunu geliyor.

5-RAGE 2 (14 Mayıs 2019)

E3 oyun fuarında duyurusu yapılan Rage 2’ya sayılı günler kala oyun severlerin dikkatini Rage 2 ve Far Cry New Dawn’ın yayınlanan fragmanlar ve posterlerdeki benzerlikleri çekti. Hatta bu benzerlik sadece oyuncular tarafından değil iki köklü oyun geliştirici firma olan Bethesda ve Ubisoft tarafından da fark edilmiş olmalı ki Twitter üstünden küçük bir atışmaya girdiler. Açık dünya keyfini oyunculara sunacak Rage 2 post apokaliptik bir evrende geçecek.

Çağatay Yıldırım

Çağatay YILDIRIM. İç Mimar, Tasarımcı, Yazar.

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR