Gece
Gündüz

Türkiye’de Kamp Yapılacak 5 Harika Yer

2 August 2018
yazdı
3 dk'lık okuma

Yaz tatilinde şehirden ve insanlardan uzak, doğayla iç içe bir tatil mi yapmak istiyorsunuz? Ama büyük otellere gereksizce çok fazla para ödemek istemiyor musunuz? O zaman sizin için  hazırladığımız kamp alanlarını inceleyebilir ve kamp tatiliniz için plan yapmaya başlayabilirsiniz.

1-Kelebekler Vadisi

Tatil cenneti Muğla’nın Fethiye ilçesinin sınırları içinde kalan Kelebekler Vadisi hem doğasının güzelliğiyle hem de suyunun temizliğiyle kamp tatili yapmak için ideal bir seçim.

Akdeniz’in nemli ve bunaltıcı hava sıcaklığı bu vadi içinde hissedilmez. Gündüz saatlerinde esen meltemler ve gece boyunca  dağlardan gelen akım, hava üzerinde olumlu bir katkı sağlar.”Dünya Mirasını Koruma Vakfı” tarafından korunması gereken 100 dağ arasında yer alan Baba Dağı, aynı zamanda Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilmiştir.

Kamp alanında yapılan konaklamalarda sabah 08.00 ila 10.00 arasında açık büfe kahvaltı servisi veriliyor. Akşam yemeğiyse 20.00-22.00 arasında alınabilir. Çadır hayatıyla haşır neşir olmayanlar bungalovları tercih edebilir. Çadır sevenler kendi ekipmanlarını götürebilecekleri gibi kamp alanındaki işletmeden de çadır ve gerekli malzemeleri tedarik edebilirler. Çadır gölgelik bir alana kurularak stresli dünyadan uzak zaman geçirilebilir ve anı yakalamak kolaylaşabilir. Hazır kurulu hamaklarda hayatın tadını çıkarmaya hazır mısınız?

2-Akyaka Orman Kampı/ Gökova

Listemizin ikinci sırasında yine Muğla’dan bir yer var. Doğasının güzelliği ve sakinliğiyle adeta cennet yer Gökova.

Akyaka Kamp Alanı, Gökova’nın biraz ilerisinde ormanın içinde kurulmuş kamp anlarından bir tanesidir. Çadır için kamp yerleri oldukça temiz ve geniştir. Çadırda kalmak istemeyenler için taş evlerde de konaklama imkanları vardır. Gökova’nın mavi bayraklı denizinde yüzebilir ya da farklı bir tat arıyorsanız soğuk su kaynağı olan Azmak’a gidip tertemiz ve buz gibi suda yüzmenin de keyfini çıkarabilirsiniz.

3- Cunda Adası/ Ayvalık

Ege Denizi’nde bulunan Gökçeada, Bozcaada ve Uzunada’dan sonra gelen dördüncü büyük adası olan Cunda Adası, Alibey adası olarak da biliniyor. Balıkesir’de bulunan Cunda Adası’nda; yazın sıcağından bunaldıysanız, şehrin gürültüsünden kaçıp dinlenmek istiyorsanız yapacağınız şey sadece bir çadır atmak olacaktır.

Gelelim Cunda Adası’nda nasıl kamp yapacağımıza… Aslında bir kaç kamp alanı var lakin en çok tercih edilen hatta bazı ünlülerin bile yazın kaçıp geldiği Ada Camping, en bilinen ve tercih edilen kamp alanıdır. İsterseniz kendi çadır ekipmanınızla gelebilir, isterseniz de burada bungalov tarzı evler kiralayabilirsiniz. Kamp alanında her türlü ihtiyacınızı giderecek yerler de vardır.

Sakinliğiyle dikkat çeken kamp alanına ister arkadaşlarınızla ister sevgilinizle, isterse de ailenizle gidebilir, bir kaç günü kendinize ayırabilirsiniz. Yaz sıcağında denizin serinliği sizi kamp alanına biraz daha bağlayacaktır. Doğal yaşamı seviyorsanız kesinlikle tercih edeceğiniz bir yer diyebiliriz.

4-Kabak Koyu/ Fethiye

Kabak Koyu, şehir yaşamının koşturmacasından, görüntü ve ses kirliliğinden uzaklaşmak, doğaya yakın olmak isteyenler için mükemmel bir inziva ortamı sunar. Bu inzivayı deneyimlemek isteyenlere de lüksü aratmayan bir özenle hizmet veren bir tatil, bir dinlenme bölgesidir. Hem dokunulmamış güzelliği hem de tarihsel özellikleriyle dünyanın en özel birkaç bölgesi arasında adı geçen Kabak Koyu’nu her yıl yerli yabancı on binlerce kişi ziyaret ediyor.

Fethiye Ölüdeniz’e 5 km uzaklıktadır. Çevresindeki ortalama 350 m yükseklikteki dağlarla izole bir yapıya sahip olan vadi, yaz-kış akan küçük şelalesi, tertemiz denizi ve yeşilin tonlarıyla karışan, renkli çiçekleriyle farklı bir atmosfere sahiptir.

Dünyada ender rastlanan kaplan kelebeklerinin yaşam alanı haline gelen vadide, çadır ve bungalovlarda konaklayarak, yetiştirilen organik ürünlerle ekolojik bir yaşam sürebilirsiniz.

5-Salda Gölü

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km. uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Salda’nın en derin noktası 185 m olmakla birlikte; bu özelliği onu Türkiye’nin en derin tatlı su gölü ve Türkiye’nin de en derin gölü yapıyor.

Eşsiz güzelliği ile son dönemlerde ziyaretçi sayısı epey fazla olan Salda Gölü, sadece kamp yapmak isteyenlerin değil, doğal güzelliklerin  tadını çıkarmak isteyenlerin de uğrak yeri haline gelmiştir. Suyunun maviliğinin tonuyla insanı adeta bir okyanus kıyısında gibi hissettiren gölün halk arasındaki adı ‘Türkiye’nin Maldivleri” olmuştur.

Gölün etrafında konaklamak isteyenler belediyenin işlettiği kamp alanlarında ya da civarda bulunan bungalov evlerde kalabilirler.

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR