Gece
Gündüz

2019 Yılında Değişime Hazır Mısınız?

20 January 2019
3 dk'lık okuma

Merhaba! Uzun zamandır buralarda yoktum. 2019 yılında biraz değişime ihtiyacımız olduğunu fark ediyorum. Neler yapabileceğimiz hakkında yol gösterebildiğim kadar sizinle madde madde ilerleyeceğim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim 🙂

Öncelikle 2018 yılı hepimiz için zor bir yıl oldu. Hem ülke sorunları, hem de kendi yaşantılarımızda ufak tefek iniş çıkışlar mevcuttu. Tabii birçoğumuz bunların astrolojik durumlardan ötürü olduğunu da biliyor. Güneş tutulmaları, retrolar derken beynimizi de bir hayli yorduk bu süreçte. 2019 yılına girmeden ”2019 benim yılım olacak” diyenler olsa da ”2018 çok güzeldi” diyenler de çıkacaktır aramızdan. Günler, aylar, seneler bizim istediğimiz zaman dilimlerinde durmadığından geçmiş sadece anımız olarak kalmaktadır. Herkesin yeni yıldan elbette çok güzel dilekleri var. Soyut veya somut olarak içinde bulunduğumuz güzelliklerin de çoğalmasını isteyerek evrene duyuruyoruz. Peki bir birey somut ve soyut ne isteyebilir? Birlikte düşünelim.

Ufak bir not düşmek istiyorum; bunu yapabilmek için ne istediğimizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Bu noktada evrene canınızı sıkan, ulaşmak istediğiniz yerleri veya nesneleri belirleyip doğru isteme şeklini uygulayın. Nasıl mı?

Yanlışlardan gidelim;

  • Araba istiyorum.
  • Ev istiyorum.
  • Mutlu olmak istiyorum.
  • Huzurlu olmak istiyorum.

Yukarıda sizin için sıraladığımız örnekler tabii ki sizin isteklerinize göre farklı sıralanabilir. Fakat istiyorum diyerek dileklerinizin gerçekleşmesi biraz zor olabilir. Neden derseniz, içten ve kalıplaşmamış bir uslüp kullanırsanız dileğiniz daha olumlu yönde olacaktır.

2019’un çeyreğinde her şeyin daha güzelleşeceğini, olumlu bir döneme gireceğimizi düşünüyorum. Dileklerinizi söylemeden önce de değişime ne dersiniz? Değişim elbette yıllar geçtikçe kaçınılmaz oluyor fakat bu değişimi biraz daha maddeler halinde sıralayabiliriz.

  • Yeniden Başlayın!

Başlamaktan, denemekten korkmadığınız bir yıl olsun.

  • Kendinizi Affedin!

Yapmış olduğunuz hataları geçmişinizde bırakın, içinde bulunduğunuz zaman dilimini kaçırmayın. Kendinizi affederek yeni yılda yeni başlangıçları kucaklayın.

  • Öfke ve Nefretten Uzak Durun!

2018 öfkenize yenik düştüğünüz, nefretinizi saklayamadığınız bir yıl mı oldu? Şimdi bu yıl daha farklı olsun. Olumlamayı deneyin, nefretsiz ve öfkesiz bir yıl geçirin.

  • Dileyin!

Dilemenin sınırı yok. Beklentileriniz için bir ajanda tutun, sıralayın ve hangisine daha çabuk ulaşabilirsiniz önce onu belirleyin. Tabii hedefleriniz için ne yapmanız gerekiyorsa bunun için harekete geçin.

  • Kalp ve Mantık 

Birçok noktada kalbimiz ile mantığımız uyuşmuyor. Hepimiz bu duyguyu yaşamışızdır. Bu yıl bize neyin iyi geldiğini, neyin kötü geldiğini tartmalıyız. İkisinin de aynı oranda olabilmesi için denge çok önemlidir.

  • Sevgiyi Tanımlamayın!

Siz sevgiyi nerede konumlandırdıysanız o oradadır. Yer değiştirmek ise tamamen sizin elinizde, siz tanımlara sığdırmadan onun gideceği, konacağı yer bellidir.

  • Kabullenin!

Hatalarınızı da kabul edin, ama o hatayı tekrarlamayın. Tekrarlıyorsanız da asla yerinizde saymayın, devam edin. Hatadan uzaklaşmış olacaksınız.

  • İnanın!

Önce kendinize sonra çevrenize inanın. Hayatınızda olan veya olabilecek tüm olumsuzluklara karşı dik durun.

  • Beklentisiz Olun!

Menfaatsiz bir duyguyla devam edin, birisi için sağlık ve mutluluk istediğinize emin olun. Çünkü sizin için de aynı duygular gerçekleşecektir.

  • Empati Kurun!

Şunu söylemeden geçemeyeceğim; empati kurmayı alışkanlık haline getirmezseniz, hayatınızda olan ve olabilecek zorluklara karşılık zor durumda kalabilirsiniz.

  • İyilik Yapın!

İyiliğin size bir zararı olmaz. İyiliğiniz eğer ki suistimal ediliyorsa bırakın, zararlı olan siz değilsiniz. İyiliğinizi bir daha göremeyecek olanlardır. Ne kadar iyilik yaparsanız içiniz de o kadar ferah olur.

Son olarak 2019 yılı hepiniz için çok güzel bir yıl olsun. Tüm dileklerinizden önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini, değişime ilk başta kendimizden başlamamız gerektiğini vurgulayarak yazımı sonlandırmak istiyorum. Bir önceki yıldan daha güzel bir yıl geçirmek dileğiyle…

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR