Gece
Gündüz

2020 Yaz Sezonu Makyaj Trendi

4 September 2020
yazdı
4 dk'lık okuma

2020 yazı  bildiğimiz üzere çok kaygılı ve birçoğumuz için sıkıcı bir dönemdi. Ama pek çok marka eğlenceye kayıtsız kalamadı. Özellikle makyaj katagorisinde..

İşin içinde sağlık da olunca; temassız, make up artislerine ulaşarak, renk kataloglarının daha detaylı olduğu bir çağa giriyoruz. Ve birçok marka sınırlarını zorluyor. Girdiğimiz çağa daha vegan, hayvanlar üzerinde test yapmayan, kısaca özetlersek kullanan da dahil kimseye zarar vermeyen bir çağ diyebiliriz.

Cansız defileler ise tekstil endüstrisinin yeni göz bebeği.

1- Fenty Beauty/ Fenty Skin

https://www.instagram.com/p/CC1q_gLF734/?igshid=bd3wwcqod3fu

https://www.instagram.com/p/CC1G7zwl5Wt/?igshid=b0gyd18ksa27

Rihanna çok şaşırtıcı bir adım attı. Çoğu marka için cilt bakım ürünü çıkarmak daha risklidir ama Rihanna’nın her zaman attığı korkusuz adımları bazı tabuları yıkmış görünüyor. Tanıtımını kendi yaptığı ve reklamında Asap Rocky’e yer veren marka, içeriği %100 doğal olarak piyasaya sürüldü. Şimdilik seri temizleyici, tonik ve losyondan oluşuyor. Bilenler bilir bu Rihanna için sadece bir başlangıç. Türkiye’de ne zaman çıkacağı ve dolara bağlı fiyatlarının ne olacağı ise merak konusu.

https://www.instagram.com/p/CESp5A3lyaU/?igshid=w2yr8zadf64m

https://www.instagram.com/p/CEHuh3-lI1X/?igshid=dmdotqzzncit

https://www.instagram.com/p/CD-ZACOlCc2/?igshid=1hyrk12vvrfqp

https://www.instagram.com/p/CEDqOraFTD3/?igshid=ochtkm6fxj1t

2- Nars/ Yeni Bronzing Koleksiyonu

https://www.instagram.com/p/CCn4rSdDqlL/?igshid=11qrqexn7umm4

Ah benim biriciğim Nars..

Yeni bronzing koleksiyonunda bronzlaştırıcı pudra Laguna’ya yeni bir soluk getirmiş. Biliyorsunuz Mac’in bronzing koleksiyonu istediği ilgiyi alamamıştı, sürekli stok yetersizliği çekti ve beklenen zirveye ulaşamadı. Ama Nars hem pr çalışmaları hem de make up uygulamaları sayesinde piyasanın tozunu attırdı. Sephora haricinde makyajtrendi.com’da da satılan Nars, Türkiye pazarında yoğun ilgi görüyor. Sürekli yenilenen marka altın ışıltılı, sağlıklı, doğal ve sofistike bir görünüm sağlıyor. Lakin hem Orgasm Blush olsun, hem Laguna, hem de Orgasm Lip ürünleri her şeyden daha fazlasını vaat ediyor. Gold rose rengini ürünlerinde çok iyi kullanan Nars’ın maskara konusunda çok ürün çıkarmaması hayranlarını üzen bir noktada. Dedikodulara göre ise kış için çok enerjik bir kapsül koleksiyon müjdesi verilmiş.

https://www.instagram.com/p/CCYmQ8Ljf6P/?igshid=cmj5q7ektnug

https://www.instagram.com/p/CB-0GFRDkpe/?igshid=2j2ezikzahnh

https://www.instagram.com/p/CB0kMeODmYA/?igshid=130q2aea1wc2s

https://www.instagram.com/p/CB89R9djeJo/?igshid=todvnmiqt076


3- Selena Gomez/ Rare Beauty

https://www.instagram.com/p/CC8xDDknb7w/?igshid=1x9lwys6v1v0z

Bir kozmetik markası kuran Selena Gomez, kolay, sağlıklı ve ulaşılabilir bir ürün havuzu oluşturmayı amaçlıyor. Rare Beauty felsefesi ise doğal, özgün ve canlı. Birçok markanın aynı amaçlar üzerinde çalıştığını düşünürsek nasıl sıyrılıp, yükselişe geçeceğini merakla bekliyorum. Selena Gomez, Instagram uygulamasında en çok takipçisi olan kadın ünlülerden biri. Marka reklamını çok sade ve minimal yapmış. Tanıtımını kendisinin üstlendiği markanın ürünleri ise henüz satışa çıkmadı. Fikrimce Türkiye pazarına çok sonradan katılacak markalardan biri.

https://www.instagram.com/p/B8KLZqVnoPk/?igshid=flunf8pz4m2f

https://www.instagram.com/p/CAGR90Bn83L/?igshid=ud86wx3g6aoa

https://www.instagram.com/p/B9KSfe0nISo/?igshid=6bkegfuubuxe

https://www.instagram.com/p/B_YjyzQn12W/?igshid=tw3tsxov4ulx

https://www.instagram.com/p/CERy1YGH6Ty/?igshid=12v4qmjnpnhny

4- Huda Beauty/ Legit Lashes Mascara

https://www.instagram.com/p/B_2PUTODf7z/?igshid=1npf5qn3pb3ow

Huda yeni bir maskarayla karşımızda. 2’si 1 arada olan maskaranın vaat ettikleri hacim, kıvırma ve uzatma yönünde. 2 tam boy olan maskara, reklam çalışmaları sayesinde epey gündemde kaldı. Fırça olarak pek yenilik sağlayamayan lakin piyasadaki en iyi işi çıkartan maskaralardan ilham alınmış. Son dönemde hem Arap ülkelerinde hem de Huda Kattan’ın tanıtım için çabaladığı ülkelerde yoğun ilgi gördü. Lakin bana sorarsanız kullanımlarıma göre istediğim beklentiyi herhangi bir Benefit maskara da karşılayabilirdi. Beni en çok heyecanlandıran maskara ise yeni çıkan Urban Decay Lash Freak maskara!

https://www.instagram.com/p/CAarhbEDsld/?igshid=m7fmffz92ari

https://www.instagram.com/p/CAaLZgMjUgR/?igshid=1bxgfr3ylbg8a

https://www.instagram.com/p/CCbgUokDZ0F/?igshid=sbk61tq1b7yz

5- Shiseido Güneş Koruma Serisi

https://www.instagram.com/p/CEVVKlonSG9/?igshid=377lkfcaztna

Bu yıl Shiseido güneş ürünleri için çok iyi bir reklam atağı gerçekleştirdi. Benim de güneş koruyucu stickini kullandığım bu seri, güneşin etkilerini en aza indiriyor, güneş lekelerini engelliyor ve güneşin sebep olduğu cilt tahrişini minimuma düzeyde tutuyor. Birçok bloggerın önerisiyle uzun süredir zaten popülerdi, fakat artık cildin sağlıklı olması, güzel olmasından daha önemli bir yere sahip. Japon güzellik geleneklerini sürdüren bu marka birçok ürünüyle rakiplerini sahalardan uzaklaştırdı. Aslında yeni çıkan bir marka sayılmaz lakin kalitesi yeni anlaşılan bir marka. Türkiye pazarında Sephora ve makyajtrendi.com’da kendine yer bulan Shiseido, bu pazardan oldukça memnun.

https://www.instagram.com/p/CEHtIFmneVk/?igshid=18sp3dlbpoh1r

https://www.instagram.com/p/CD2boWNncgV/?igshid=gilha44hlcdb

https://www.instagram.com/p/CDm-2wUHrnc/?igshid=p6gx0inst8na

https://www.instagram.com/p/CD5AbHiHL5u/?igshid=1n8zi5znomjy3

 

 

 

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR