Gece
Gündüz

2020 Yılı Enerjisi

30 January 2020
2 dk'lık okuma

Kimimize göre mükemmel; kimimize göre zorlu bir yılı geride bıraktık. 2019 yılının bize öğrettiklerinden sonra 2020 yılı için herkes bir takım kararlar aldı, değişim sürecine girdi. Çevremizden etkilendiğimiz bir sürü detayları kendi hayatımızda da uygulama kararı aldık. 2020 yılında gelin ne tür değişimlere adım atıldığını birlikte inceleyelim.

  • İyilik Defteri

Nedir bu iyilik defteri? Bildiğiniz gibi kötülük asla unutulmaz ama iyilik çok çabuk unutulur. İşte o anların unutulmaması için yanınızda bulundurmanız gereken, küçük bir defter! Neler yazılmalı? Ben bugün hiç iyilik yapmadım, bugüne dair yazabileceğim bir şey yok demeyin! Mutlaka vardır, olmamış gibi görünebilir, bunun tek sebebi iyilik yapıldığında veya yaptığımızda bunun üzerinde durmayışımızdan kaynaklıdır. Düşünün bir insana gülümsemek, onların halini hatırını sormak, sokak hayvanlarını sevmek, onları doyurmak… İşte bunların tamamı aslında basit gibi görünse de birer iyiliktir.

  • Kötü Alışkanlıklardan veya Yönlerden Vazgeçmek

Sigara, alkol, madde bağımlılığı … Elbette bunlar kötü alışkanlıklar arasında en üst listeye eklenir fakat kötü alışkanlıklar bunlardan ibaret değil. 2020 yılında değiştirmeye çalıştığımız bir sürü sevmediğimiz, kötü diye nitelendirdiğimiz özelliğimiz var. Bazen bu kötü alışkanlıklarımız veya yönlerimizi karşımızdaki insanların eleştirileri esnasında duyuyoruz, bazen de kendi farkındalığımız sayesinde. Birkaç tane size saymak istiyorum. Kötü alışkanlık veya kötü yönlerimizden kurtulmaya değer olanlar; tırnak yemek, oyun bağımlılığı, çabuk öfkelenme, önyargılı olma, fazla eleştirel olma ve kendini üstün görme… Bu saydığımız maddeler elbette değişkenlik gösterebilir. Kendi yönünüzü ancak siz bulabilirsiniz.

  • Başarı

İşinizde veya okul hayatınızda başarı elde etmek için geçtiğimiz yıllarda çok çabaladığınızı tahmin ediyorum. Bu sene harekete geçme yılı, 2020 yılı herkesin başarı bulduğu alanlarda kendini gösterme yılı! Bu yazıyı okurken ”Aman nerden biliyorsunuz?” demeyin, harekete geçin! Yapabildiklerinizden fazlasını yapabileceğinizden eminiz. Neden başaramayasınız? Başlangıcı yani adım atmayı unutmayın, 2020 yılı sizin en başarılı yılınız olsun.

  • Bakım ve Güzellik

2020 yılına girerken kadınlar kadar erkeklerin de gözle görülür bir şekilde bakıma önem verdiğini gözlemledik. Önceki yıllarda da vardı ama farkındalık mı arttı, yoksa artık zamanı geldi diye mi düşünülüyor bilmiyoruz. Bizce her daim kadın da erkek de bakımlı olmalı. Abartılmadığı sürece her insana bakım yakışıyor. Aynaya bakınca kendimizi güzel görmemiz, karşımızda kişinin bizi güzel görmesinden daha önemlidir. Güzellik görecelidir ama bakım ve bakımsızlık göreceli değil ne yazık ki! 2020 yılında herkese bakımlı, herkesin güzellik dolu yılı olmasını diliyoruz.

 

 

Kendinize bu 2020 yılında söz verin, üzülmeyin ve incitmeyin! Bizi instagram adresimizden takip etmeyi unutmayın. Hemen aşağıda bulunan kullanıcı adlarını takibe alabilirsiniz.

 

 

EAOMAG Instagram Hesabı: @eaomag

Ben Yaşam Tarzı Kategori Yazarı: @busekokpinar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR