Gece
Gündüz

Röportaj – Cymatic

29 May 2023
yazdı
5 dk'lık okuma

Bugün “tanısan seversin” bölümü için Cymatic’le bir röportaj gerçekleştiriyoruz. Kendisi liseden arkadaşım ve kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkıyor. Bu röportaj ile onu daha yakından tanıyacağız. Cidden tanısanız seversiniz! Keyifli okumalar.

CYMATIC KİMDİR? KISACA BAHSEDER MİSİN?
İsmim Harun Yağmur. 27 Şubat 2001 tarihinde Malatya’da doğdum. Doğma büyüme Malatya’lıyım.

MÜZİKLE NASIL TANIŞTIN?
Ortaokuldaydım. 5. Sınıftayken gitara merakım başladı. Okulda gitar kursu veriliyordu. Bu kursa yazıldım. Orada gitar dersleri aldıktan sonra şarkı söylemeye karar verdim. Sesimin güzel olduğunu fark ettim. Bu şekilde müzikle tanıştım.

MÜZİK SENİN İÇİN NE ANLAM İFADE EDİYOR?
Müzik benim için duygularımı ve hayatımı temsil ediyor.

BUGÜN VAR OLAN KARİYER YOLUNA GELENE KADAR MÜZİKLE İLGİLİ NELER YAPTIN? NASIL EĞİTİMLER ALDIN?
Her şey ortaokulda gitar çalıp şarkı söylememle başladı. Ardından bir yakınımın tavsiyesi üzerine müzik kulağıma bakıldı ve müzik kulağımın olduğunu öğrendim. Sonra güzel sanatlar lisesine yöneldim. Malatya’da güzel sanatlar lisesini bitirdim. Lise 3 zamanında müzik teknolojilerine ilgi duymaya başladım. Bu alanda devam etmek istedim. Bu sebeple Dokuz Eylül Üniversitesi’ne hazırlandım. Bu dönemde kendi şarkılarımı, bestelerimi yapmaya başlamıştım zaten. Dokuz Eylül Üniversitesi’ni kazandım ve burada öğrenimime devam ediyorum.

BİRAZ DA KARİYER YOLCULUĞUNDAN BAHSEDELİM. CYMATİC NASIL DOĞDU?
Ev arkadaşım Cem Coşkun’un aranjör olması ve bestelerimin olduğunu ona söylemem ile yolculuğum başladı. Kendisi besteleri çok beğendi. Aynı evde yaşamamız bize artı puan olarak geri döndü. Beraber güzel bir uyum yakaladık. Sonrasında dedim ki “Neden bir sanatçı olmayayım?”. O şekilde yola çıktım. Bu yolun süreklilik gerektirdiğini düşünüyorum.

CYMATİC ÇOK İLGİNÇ BİR İSİM. BİZE BU İSMİN NE ANLAMA GELDİĞİNDEN BAHSEDEBİLİR MİSİN?
Bu isim benim müzik teknolojilerine karşı duyduğum ilgiden doğdu. Cymatic frekansların su ve toprak yüzeyinde oluşturduğu görüntüdür diyebiliriz.

ŞARKILARINI HANGİ TÜRE DAHİL OLARAK GÖRÜYORSUN?
Şarkılarım Lo-Fi rap, Cloud rap, R&B üçlüsünden oluşuyor diyebiliriz. Ancak şu sıralar sebebini bilmediğim bir şekilde punk ve rock’a yönelmek istiyorum.
Kafamda hiçbir zaman “kesin şu türleri yapacağım” düşüncesi olmadı. Yarın öbür gün arabesk bile yapabilirim, hiç belli olmaz. O anki ruh halime ve ne yazmak, ne yapmak istediğime göre değişebilir. Ayrım yapmayı sevmiyorum. Benim için müzik, müziktir. Aynı şekilde her türü de ayrım yapmadan dinliyorum.

ŞARKILARIN -GENEL ADIYLA- RAP OLMASININ SEBEBİ GÜNÜMÜZDE İNANILMAZ BİR YÜKSELİŞ YAŞAMASI MI YOKSA TAMAMİYLE SENİN TERCİHİN Mİ?
Aslında Rap’i 2012 yılından beri dinliyordum. Ama hiç yapmadım ve yapmak da bana sıcak gelmiyordu. Rap’i seviyorum ama yapmaktan çok çekindiğim için yapamıyordum. Sonra bunu kendi türümle harmanlamak istedim.

ŞARKILARININ HEMEN HEPSİNİ DİNLEDİĞİMDE GÖZÜMÜN ÖNÜNE ÇOK GÜZEL BİR KADIN GELİYOR. SEN DE FARAZİ YAZANLARDAN MISIN YOKSA BİRİLERİNE YAZANLARDAN MI?
Şarkıların sadece birisi, birine yazıldı. Gerisi tamamen hayal gücümle yaratılmış şarkılar.

ÜNİVERSİTEYE NASIL HAZIRLANDIN? NELER YAPTIN? NASIL BİR SÜREÇTİ?
Üniversiteye giriş için benden bir parça istiyorlardı. Bu parçanın bana ait olup olamaması önemli değildi sadece benim kayıt almamın önemi vardı. Bu sebeple bir parça hazırladım. Tabi bu parçayı hazırlama süreci biraz sıkıntılıydı. Çünkü lisedeki stüdyoyu kullanmak zorunda kaldım. Bu stüdyo da çok kötü durumdaydı. Yalıtım yoktu, ekipmanlar çok iyi durumda değildi. O dönemde o şartlarla mecburen böyle yapmak zorunda kaldım. Ayrıca zaten okulda bir stüdyo yoktu, ben çok talep ettim. Bunun sonucunda öyle veya böyle bir stüdyo kurduk. Her gün bu proje için uğraştım. Sonrasında parçayı bitirdim ve üniversiteye sundum.

BU SUNDUĞUN PARÇAYI BİZ DUYDUK MU? İSMİ NEYDİ?
Siz hiç duymadınız. İsmi “Aşk Arafta”ydı.

DAHA ÖNCE HİÇ KONSER VERDİN Mİ? VERDİYSEN NASIL BİR ORTAMDI BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİN?
Daha önce bir konser verdim. Zaten 2 senedir müzik yapıyorum. İzmir’de bir konser verdim. Erdal Toprak’ın konseriydi. Onun sayesinde festivalde sahne aldım.
Çok farklı bir deneyimdi. Oraya aitmişim gibi hissettim. Sahnedeyken çok farklı bir havaya ve enerjiye bürünüyorsunuz. O an kontrolden çıkıyorsun ve ne yapmak istiyorsanız onu yapıyorsunuz. Bağırabiliyorsunuz, şarkı söyleyebiliyorsunuz, dans edebiliyorsunuz. Başta tabi ki bir heyecan ve utanç duygusu yaşanıyor ama sahneye çıktıktan sonra hepsi yok oluyor. O heyecan tamamen enerjiye dönüşüyor.
Tekrar konser yapmayı çok istiyorum. İnsanlarla eğlenmeyi, onlarla şarkı söylemeyi çok seviyorum.

“BİRİSİ VAR”IN DİNLENME ORANI GAYET İYİ. BUNUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUN?
“Birisi Var” hem sevdiğim hem de nefret ettiğim bir şarkım. Bu şarkıyı cidden severek yaptım ama o kadar çok dinlendi ki benim umutlarımı çok yeşertti. Beni tanıyanlar bu şarkı sayesinde tanıdı. Sosyal medyada insanların şarkının sözlerini paylaştığını görüyorum. İnsanların beni dinlediğini bilmek çok güzel hissettiriyor. Sadece ben, dinleyicilerimle çok iç içe bir insanım. Bazen yeni şarkıyı beğenip beğenmediklerini soruyorum ve aldığım tepki “Ben onu daha dinlemedim ki” oluyor. Bu beni birazcık kırıyor. Tek bir şarkıyla tanınmak beni bir tık sıkıyor. Hem mutluluk verici, hem de yoran bir durum söz konusu.

roportaj-cymatic

KARİYERİNLE İLGİLİ GELECEK PLANLARIN NELER?
Aslında çok planım var ama hangisinin gerçek olacağını kestiremiyorum. O yüzden spontan yaşamaya çalışıyorum. Sadece şarkıları yaparken artık çok masraf ediyorsunuz. Gelecek planlarımdan birisi bir şirket ya da sponsor bulmak. Bekleyen çok fazla bestem var, hepsine çok güveniyorum.

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİN BİR ŞEY VAR MI?
Son olarak dinleyicilere ve diğer dinlemeyicilere (gülüyor) bir söz söylemek istiyorum. Size dinlettirilmeye çalışılanı değil, dinlemek istediklerinizi dinleyin.

İnstagram: cymaticmodeon

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR