Gece
Gündüz

2020 Yılında En Çok Beklenen Filmler

1 April 2020
6 dk'lık okuma

Sevgili okurlar, herkese merhaba! İnsanlık olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde, birey olarak üstümüze düşen en büyük görev evlerimizde kalmak. Sıkıcı ve üzücü geçecek bu karantina günlerinde ise yapılacak en güzel etkinliklerden birisi sinemanın büyülü dünyasına kendimizi bırakmak. Bugünlerin son bulacağı ve normal hayatlarımıza döneceğimiz günlerde tekrar sinemalara gideceğiz ve hayranı olduğumuz filmleri izleyeceğiz. Sizler için bugünlere kadar serilerini takip edebileceğiniz bir liste hazırladım. Keyifli seyirler, keyifli okumalar.

1-Fast and Furious: F9 (22 Mayıs 2020)

 

Justin Lin‘in yönetmen koltuğundan oturduğu Hızlı ve Öfkeli 9 ilk fragmanını yayınladı. Hepimizin merakla beklediği, geri dönecek karakter konusu ise fragmanın sonunda meraklarımızı giderdi. Geri dönen karakter Tokyo yarışında ölümünü izlediğimiz ve daha sonrasında tekrar filmlere dahil olan başarılı oyuncu Sung Kang’ın canlandırdığı Han Lue. Han’ı görmek elbette sevenlerini çok mutlu etti. Hikayesi tekrar aile kavramına odaklanan, filmde bu sefer aile kavramı seriye yeni giriş yapan karakterimiz John Cena’nın canlandırdığı Jacob Toretto ve kardeşi Dominic arasında gelişecek. Cipher’ın desteklediği Jacob ve yıllardır ondan daha iyi olan kardeşi arasında geçecek film, aksiyon severler için görsel şölen oluşturacak.

2- Black Widow (1 Mayıs 2020)

 

Evren kurtuldu, ya kaybettiklerimiz? Avengers End Game sonrasında maalesef tüm hayranlarda büyük üzüntü oluştu. Tony Stark nam-ı diğer Iron Man ve Black Widow maalesef aramızdan ayrıldı. Sinematik evrende Avengers’ın 6 üyesinden sadece 3 tanesinin solo filmlerini izlemiştik. İçlerinde en çok solo filmi çekilmesi beklenen ise Natasha Romanoff idi. Dizisi çıkacak söylentilerinin ardından nihayet beklenen gün geldi ve Black Widow’un  hikayesini izleyebileceğimiz bir film bizlerle buluşuyor. Başrolünde önceki filmlerden aşina olduğumuz başarılı oyuncu Scarlett Johansson’ın olduğu, Civil War- Infinity War arasında geçen bir dönemi göreceğimiz bu film tüm hayranların aklındaki büyük bir soru olan ”Budapeşte” anısına değinecek mi emin olamıyoruz. Fragmandan öğrendiğimiz güzel durum ise yeni Marvel karakterlerinin bu film sayesinde sinematik evrene girecek oluşu. Yelena Belova (Red Room eğitimi almış yer yer Natasha düşmanı bir karakter), Red Guardian (film içerisinde eğlence faktörlerinin çıkış noktası olacağı görülen karakter, Sovyetler Birliği’nin Kaptan Amerikası’dır ), Taskmaster (görevinin başlarında bir Shield ajanı olan Tony, Naziler’in ürettiği ‘süper asker serumu’ sayesinde çocukluğundan itibaren gelen refleks becerilerini birleştirerek savaşan çok güçlü bir kötü kahraman),  Iron Maiden (Melina Vostokoff bir Rus suikastçisi ve Anti-Hero) gibi karakterleri göreceğimiz film 24 Nisan tarihinde sevenleriyle buluşacak.

3- Bond 25 No Time to Die (2 Nisan 2020)

 

Bir efsanenin daha sonuna geldik: ”Bond, James Bond.” Biz onu hep yanındaki güzel kadınlar, martini vesper ve her ortama uygun araçları ile tanıdık. Ama her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu efsaneyle de vedalaşma vakti geldi. Yedi aktörle yoluna devam eden 20 filmlik seri, son 4 filmde başrol koltuğunu ve 007 unvanını başarılı oyuncu Daniel Craig’e bırakmıştı. Craig’ın gerek gösterdiği performansla, gerek 007 olmanın getirdiği karakter algısını karşılamasıyla hayranlar tarafından veda filminde olması isteniyordu. Senaristler de aynı düşüncede olacak ki en değerli koltuğu yine emin ellere bıraktılar. Fragman ile büyük heyecan yaratan film gerek soundtrackleri, gerek öykünün sonu olması itibariyle sevenlerinde üzüntüye sebep oldu.

 4-Godzilla vs. Kong (20 KASIM 2020)

İki kralın karşılaşmasına hazır olun! Yer yerinden oynayacak. Çizgi roman ve animasyonlarda sık sık bu iki kralın karşılaşmasına şahit olduk, sinematik evrende de bir araya gelmeleri için umut ettik. Muhteşem gün geldi çattı. Adam Wingard’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Amerikan canavar filmi Godzilla vs. Kong 11 Mart’ta sevenleriyle buluşacak. Seriyi takip etmeyenler için film, Kong Kafatası Adası ve Godzilla King of Monster filmlerinin devamı niteliğinde olacak. Filmin başrollerinde “Deadpool 2” filminden tanıdığımız Julian Dennison, “Stranger Things”den tanıdığımız Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård, King of Monster’dan tanıdığımız Kyle Chandler, Rebecca Hall, Eiza González, Zhang Ziyi gibi başarılı oyuncular otururken filmin senaryosu da usta senarist Terry Rossio’dan geliyor. Henüz fragman gelmeyen filmden beklentiler ise çok yüksek.

5-The New Mutants (1 Nisan 2020)

 

 

Severek izlediğimiz, takip ettiğimiz, yer yer yeni hikaye akışıyla beynimizi yakan; heyecan, üzüntü ve nadir de olsa kahkaha attığımız sahneleri olan muhteşem seri bu sefer bizi korkutmaya geliyor. Hem de kendi yöntemiyle. Defalarca 20th Century Fox’un yeniden çekilme isteği üzerine ertelenen serinin spin-off’u 1 Nisan 2020 tarihinde sevenleriyle buluşacak. Filmle ilgili ilginç bilgi ise yeni çekilen sahneler olmadan orijinal haliyle yayınlanacak olması. Konu olarak hatalarıyla yüzleşecekleri ve güçlerini yeni yeni öğrenecekleri 5 genç mutantın hikayesini anlatacak film Charlie Heaton, Anya Taylor-Joy, Henry Zaga, Blu Hunt, Alice Braga, Maisie Williams, Antonio Banderas gibi başarılı oyuncularla merak uyandırıyor.

6-Tenet (16 Temmuz 2020)

 

– Sana tek bir kelime söyleyeceğim ”TENET”

Beynimiz yanacak beynimiz. Efsane yönetmen Nolan yine yapmış yapacağını. Interstellar, Inception gibi başyapıtlarda imzası olan başarılı yönetmen bu sefer seyircilerin aklını zaman kavramıyla meşgul edecek. Ama bilinenin aksine bir zaman, geriye doğru akan bir zaman… 3. Dünya Savaşı’nın çıkmaması için büyük ihtimalle adına “Tenet” denen bir örgüt ve bu örgütün üyesi olan iki casusun hikayesini anlatacak olan bu film, merak uyandıran bir fragman ile seyircisinin karşısına çıktı. Fragman fazlasıyla merak ve heyecan uyandırsa da maalesef filmin hikayesi ve zaman kavramını işleyişi açısından fazla detay vermedi. İsminden çıkan birçok teori ise seyircileri fazlasıyla meşgul etmekte. Sator bilmecesinin kilit kelimesi olan Tenet’in filmin ismi olması bu bilmeceyle ilgili fazlasıyla teori üretilmesine sebep oldu. Sator tarihte bilinen ilk palindrom olma özelliğine sahip. Gizemi halen çözülemeyen Sator bilmecesinin gizemini acaba Nolan mı çözecek? Ayrıca “Tenet” kelimesi Latince ‘Teneo” yani sahip olmak anlamına geliyor.

7- The King’s Man (18 Eylül 2020)

 

Muhteşem bir casus filmi daha geliyor 2020’de. Günümüzde geçen iki filminin ardından King’s man serisi yoluna tarihini anlatarak devam ediyor. Eegsy olmayan ve gereksiz ciddiyete bürünmüş bu film, birçok hayranını hayal kırıklığına uğratmış olsa da serinin daha doğrusu part-time terzi part-time ajanlarımızın neden, niçin, ne zaman, ortaya çıktığını ve yıllar içerisindeki  gelişimini görmek devamlılık açısından doğru bir karar olmuş. 1. Dünya Savaşı yıllarında geçecek olan film Kraliçe’nin hizmetindeki koruyucularımızı anlatacak. Tarihin yazıldığı günlerde,  bağımsız ilk istihbarat teşkilatının kritik dönemlerde, kritik görevlerde olduğunu izlemek büyük seyir keyfine sahip olacak.

8-Eternals (4 Kasım 2020)

Marvel 4. fazını başlatırken çıkacak filmlerden en önemlisi Eternals. Bir tamircinin mağarada başlattığı hikaye bizi End Game’e kadar getirdi. Fakat evren bundan çok büyük. Evrenden daha büyük olan şey ise geçmiş. First Firmament evrende yalnız şekilde döngüsünü devam ettirirken kendi yarattığı Celestial’ler arasında savaşlar çıkıyor. First Firmament yandaşı Celestial’ler zaman içerisinde Eternals halkını yaratıyor. Daha önce Galaksinin Koruyucuları’nın ilk filminde görmüş olduğumuz gezegen ve Galaksinin Koruyucuları’nın ikinci filminde gördüğümüz Star Lord’un babası Ego bir Celestial. İki adet gördüğümüz Eternals hakkında bilmemiz gereken en önemli özellik ise Eternals Thanos’un ataları. Aslen Titan yerlileri olan Eternals filmi reyting için sevilen kötü karakter Thanos’a bir yerde değinecektir. Oyuncu kadrosunda en çok dikkat çeken isimler ise Angelina Jolie, Kit Harington, Kumail Nanjiani, Richard Madden.

 

 

 

 

 

Görsel Kaynakça

Kaynakça 1

Kaynakça 2

Kaynakça 3

Kaynakça 4

Kaynakça 5

Kaynakça 6

Kaynakça 7

Kaynakça 8

Kaynakça 9

Kaynakça 10

 

Çağatay Yıldırım

Çağatay YILDIRIM. İç Mimar, Tasarımcı, Yazar.

Yorum Yap

Your email address will not be published.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR